Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kotlety cielęce na warstwie szpinaku

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na warstwę szpinaku:
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • szalotka
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na warstwę szpinaku:
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • szalotka
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Szpinak obrać, umyć, osuszyć w suszarce do sałaty.
2.Mięso rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, posypać  solą i pieprzem, obsypać  lekko mąką. Panierować kotlety najpierw w rozbitych jajkach a następnie w startym parmezanie.
3.Usmażyć kotlety na rumiano na mieszance oliwy i masła.
4.Na łyżce masła podsmażyć posiekaną  szalotkę, dodać szpinak i chwilę  smażyć, aż szpinak zmięknie.
5.Szpinak rozłożyć na talerzach, na nich kotlety.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: