Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 75 dag baraniego antrykotu,
  • 2 łyżki masła,
  • 10 dag startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 1 jajo,
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól,
  • pieprz.

Do smażenia: 5 łyżek oliwy lub oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 75 dag baraniego antrykotu,
  • 2 łyżki masła,
  • 10 dag startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 1 jajo,
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól,
  • pieprz.

Do smażenia: 5 łyżek oliwy lub oleju.

Sposób przygotowania:

Z antrykotu powycinać samo mięso odrzucając kości. Pokroić na plastry. Lekko je zbić formując zgrabne owalne kotlety. Każdy maczać w roztopionym maśle, następnie w tartym parmezanie, następnie w rozbitym z wodą jaju i na koniec w tartej bułce. Lekko docisnąć dłonią. Smażyć w rozgrzanym oleju lub oliwie z obu stron na rumiano, chwilę dosmażać na mniejszym ogniu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: