Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Do smażenia: 5 łyżek oliwy lub oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do smażenia: 5 łyżek oliwy lub oleju.

Sposób przygotowania:

Z antrykotu powycinać samo mięso odrzucając kości. Pokroić na plastry. Lekko je zbić formując zgrabne owalne kotlety. Każdy maczać w roztopionym maśle, następnie w tartym parmezanie, następnie w rozbitym z wodą jaju i na koniec w tartej bułce. Lekko docisnąć dłonią. Smażyć w rozgrzanym oleju lub oliwie z obu stron na rumiano, chwilę dosmażać na mniejszym ogniu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: