Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 30 dag ugotowanego bobu
  • 6 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 20 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! tłustego lub półtłustego
  • 3/4 szklanki startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2łyżki siekanego szczypiorku
  • 2 jajka
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki maki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tartej bułki do panierowania
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag ugotowanego bobu
  • 6 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 20 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! tłustego lub półtłustego
  • 3/4 szklanki startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2łyżki siekanego szczypiorku
  • 2 jajka
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki maki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tartej bułki do panierowania
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać ze skórek, wraz z bobem i twarogiem zemleć  w maszynce do mięsa, dodać starty ser, jajka i szczypiorek, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Dobrze wyrobić masę, najlepiej dłonią.
2.Forowac niewielkie okrągłe kotleciki, panierować je w tartej bułce i smażyć  na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze