Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany pokroić na równe, półcentymetrowe plasterki, lekko posolić, odstawić aby puściły sok, który wytrzeć kuchennym papierowym ręcznikiem. Plasterki bakłażana  rozłożyć do 6 kokilek.
2.Pomidory pokroić w kostkę  po usunięciu z nich soku z pestkami
3.Wymieszać śmietanę z jajkami, solą i pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.
4.Zalać bakłażana sosem śmietanowym, na wierzchu każdego naczynia ułożyć pokrojone w kostkę pomidory i  posypać obficie startym serem.
5.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C zapiekać potrawę około 30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: