Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kokardki w błękitnym sosie

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • Opakowanie makaronu kokardki,
  • 25 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • szklanka słodkiej śmietanki (najlepiej 30 proc.),
  • 1/3  szklanki suszonych pomidorów,
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich,
  • pół szklanki wytrawnego wina białego,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Opakowanie makaronu kokardki,
  • 25 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • szklanka słodkiej śmietanki (najlepiej 30 proc.),
  • 1/3  szklanki suszonych pomidorów,
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich,
  • pół szklanki wytrawnego wina białego,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron al dente.

2.Umieścić  w garnku  3/4  sera, wlać wino i dodać żółtka oraz śmietankę, zmiksować i podgrzewać, aż sos nieco zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.

3.Makaron wrzucić do sosu i wymieszać.

4.Pomidory posiekać niezbyt drobno i wraz z orzechami podsmażyć na oliwie.

5.Przełożyć  makaron  na talerze,  posypać   podsmażonymi pomidorami i orzechami.

Najnowsze komentarze