Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Do pokraszenia: 2 łyżki masła i 1 łyżka tartej bułki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do pokraszenia: 2 łyżki masła i 1 łyżka tartej bułki.

Sposób przygotowania:

Twaróg zemleć w maszynce. Masło ucierać z żółtkami. Połączyć z serem. Dodać do masy kaszę mannę. Pozostawić na co najmniej godzinę, aby kasza spęczniała. Po tym czasie dodać mąkę oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać ostrożnie, ale dokładnie, dodać odrobinę soli. Formować knedle, które obtaczać w mące i wrzucać na wrzącą wodę. Gotować pod przykryciem. Po 15 minutach knedle powinny być gotowe, ale lepiej spróbować i jeśli jeszcze są surowe w środku, gotować dalsze 5 minut. Podawać pokraszone zrumienioną tartą bułką z masłem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: