Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do obtoczenia:
  • 2 łyżki mąki

Na sos:
  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do obtoczenia:
  • 2 łyżki mąki

Na sos:
  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z serem, mielonymi lub siekanymi orzechami, jajkami i dodawaną po trochu  tartą bułką, aby uzyskać konsystencję  umożliwiającą formowanie w rękach knedli.
2.Uformować okrągłe knedle, oprószyć  mąką.
3.Mrożona włoszczyznę zalać szklanką wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, ugotować do miękkości, wyjąć przyprawy po czym sos zmiksować, dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku i zagotować. Gdyby sos był zbyt gęsty - dolać odrobinę wody.
4.Do wrzącego sosu włożyć knedle i gotować 10 minut. Spróbować, czy w  środku knedle są  już ugotowane. Podawać gorące

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: