Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Z mąki, żółtka, łyżki oliwy, szczypty soli i odrobiny wrzątku zagnieść elastyczne ciasto.
2. Twarożek rozgniatać widelcem i zmieszać z drobno posiekaną cebulą oraz czosnkiem. Dodać startą skórkę z cytryny i sól oraz pieprz do smaku.
3. Rozwałkować ciasto na cienki placek i wycinać szklanką krążki.
4. Nakładać farsz twarożkowy i zagniatać mocno brzegi w tzw. falbankę. Gotować w osolonym  wrzątku. Wyjmować cedzakiem w trzy minuty po wypłynięciu pierogów na wierzch.
5. Podawać polane roztopionym masłem i mocno posypane kminkiem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: