Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć czerstwą bułkę w mleku. Wycisnąć. Dodać do miski z mielonym mięsem wołowo-wieprzowym, drobno posiekana cebula, bułką tartą i przyprawami dodanymi do smaku. Dobrze wyrobić.
2.Uformować pulpety wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na złoto na oliwie.
3.Makaron (np. tagliatelle) ugotować al dente w posolonym wrzątku z kroplą oliwy. Odcedzić
4.Podgrzać sos boloński i wylać na makaron
5.Na talerze wykładać makaron, na wierzch pulpety. Całość posypać startym drobno serem.

Najnowsze komentarze