Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN


Do pokraszenia:
  • 3 łyżki masła i cebula

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do pokraszenia:
  • 3 łyżki masła i cebula

Sposób przygotowania:

1.Utrzeć twaróg z 3 żółtkami i mąką.
2.Ubić sztywną pianę z białek, dodać do ciasta, dobrze, lecz ostrożnie wymieszać.
3.Formować kluski wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i palcem wyciskać dziurkę.
4.Gotować  kluski w kilku litrach osolonej wody, po 3 minutach od wypłynięcia wyjmować  łyżką cedzakową.
5.Na maśle lekko zrumienić posiekaną drobno cebulę, polać kluski i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: