Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 50 dag makaronu (tagliatelle lub spaghetti)
  • 25 dag mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 40 dag pomidorów,
  • 10 dag szynki parmeńskiej lub San Daniele,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cytryna,
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • bazylia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag makaronu (tagliatelle lub spaghetti)
  • 25 dag mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 40 dag pomidorów,
  • 10 dag szynki parmeńskiej lub San Daniele,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cytryna,
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Umyte pomidory pokroić w kostkę. Czosnek posiekać drobno. Szynkę pokroić w kostkę. Sparzoną cytrynę otrzeć na tarce, przekroić i wycisnąć sok. Ser pokroić w kostkę. Doprawić  szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu oraz cukru. Ugotować makaron al  dente w osolonej wodzie. Umyte listki bazylii osączyć z wody i posiekać. Dodać do sera. Zalać oliwą, sokiem cytrynowym  i wymieszać. Wszystkie składniki wlać do odcedzonego makaronu i – jeśli trzeba – jeszcze doprawić solą lub pieprzem.

Najnowsze komentarze