Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do pokraszenia:
  • 2 łyżki masła (z łyżką tartej bułki) lub śmietana

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do pokraszenia:
  • 2 łyżki masła (z łyżką tartej bułki) lub śmietana

Sposób przygotowania:


1.Kaszę mannę zalać mlekiem i dostawić do spęcznienia na 30 minut.
2.Twaróg zemleć lub przepuścić przez praskę do ziemniaków.
3.Łyżkę masła ucierać dodając żółtka po jednym , następnie śmietanę, ser, namoczoną kaszę. Wymieszać, ubić z białek sztywną pianę i dodać do ciasta wraz z mąką i odrobiną  soli. Wymieszać.
4.W dużym garnku zagotować sporo lekko osolonej wody i łyżką kłaść kluski, gotować ok. 5 minut od zawrzenia, warto spróbować czy można już odcedzać i jeśli tak - wyjąć  kluski łyżką cedzakową.
5.Ułożone na półmisku kluski pokrasić masłem podsmażonym  z tartą bułką lub śmietaną

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: