Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 5 dag startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki mąki
  • spora szczypta startej gałki muszkatołowej
  • łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4 szklanki rosołu z drobiu(może być z kostki)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 5 dag startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki mąki
  • spora szczypta startej gałki muszkatołowej
  • łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4 szklanki rosołu z drobiu(może być z kostki)

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać parmezan z żółtkiem, mąką, gałką  muszkatołową, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić łyżką.
2.Zagotować rosół.
3.Ciasto parmezanowe przełożyć do szprycy do dekorowania tortów i wyciskać bezpośrednio do wrzącego rosołu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: