Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Klops z sosem cebulowym

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 80 dag mięsa mielonego,
  • 2 jajka,
  • 5 dag tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 2 czerstwe kajzerki,
  • 4 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej,
  • skórka otarta z 1/2 cytryny,
  • bułka tarta,
  • pół łyżki masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • olej,
  • pół szkalnki bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 80 dag mięsa mielonego,
  • 2 jajka,
  • 5 dag tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 2 czerstwe kajzerki,
  • 4 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej,
  • skórka otarta z 1/2 cytryny,
  • bułka tarta,
  • pół łyżki masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • olej,
  • pół szkalnki bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Czosnek i cebulę posiekać. Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć i rozdrobnić. Mięso wymieszać z bułką, czosnkiem, połową cebuli, 1 łyzką musztardy, skórką z cytryny, jajkami, parmezanem i ziołami prowansalskimi. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Masło stopić. Masę przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej bulką tartą formy, skropić maslem. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. Rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić resztę cebuli, usmażyć na rumiano. Posypać mąką, smażyć 2 minuty, wlać bulion, gotować 15 minut. Sos doprawić łyżką musztardy, solą o pieprzem, zmiksować. Klops pokroić w plastry, polać sosem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: