Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN


Do posmarowania formy: łyżka masła

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania formy: łyżka masła

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Posiekać cebulę, oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem podsmażyć na łyżce oliwy, stale mieszając.
2.Fetę pokroić w niewielką kostkę.
3.Mięso wyrobić  dokładnie z pokrojoną fetą, ostudzonymi  podsmażonymi paprykami z cebulą, jajkami, tartą bułką i musztardą, dodać sól i pieprz do smaku.
4.W posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką foremce umieścić masę mięsną, wygładzić wierzch, posmarować odrobiną oliwy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C  i zapiekać 50 minut.
Doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i krojone w cienkie plasterki, na zimno.

Najnowsze komentarze