Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 1 kg mielonego z indyka
  • średnia cebula
  • po strąku czerwonej zielonej i żółtej papryki
  • łyżka oliwy
  • 2 jaja
  • 6 łyżek bułki tartej
  • opakowanie sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz

Do posmarowania formy: łyżka masła

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg mielonego z indyka
  • średnia cebula
  • po strąku czerwonej zielonej i żółtej papryki
  • łyżka oliwy
  • 2 jaja
  • 6 łyżek bułki tartej
  • opakowanie sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz

Do posmarowania formy: łyżka masła

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Posiekać cebulę, oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem podsmażyć na łyżce oliwy, stale mieszając.
2.Fetę pokroić w niewielką kostkę.
3.Mięso wyrobić  dokładnie z pokrojoną fetą, ostudzonymi  podsmażonymi paprykami z cebulą, jajkami, tartą bułką i musztardą, dodać sól i pieprz do smaku.
4.W posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką foremce umieścić masę mięsną, wygładzić wierzch, posmarować odrobiną oliwy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C  i zapiekać 50 minut.
Doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i krojone w cienkie plasterki, na zimno.

Najnowsze komentarze