Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Boczek pokroić na kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do boczku. Razem zemleć w maszynce.
2.Posiekaną drobno cebulę  zeszklić  na patelni, dodać pokrojone drobno pieczarki i razem podsmażyć doprawiając solą, pieprzem i warzywną przyprawą.
3.Połączyć mięso, usmażone pieczarki i mleko, dobrze wymieszać masę.
4.W posmarowanej olejem wąskiej blaszce do pieczenia ułożyć połowę masy mięsnej, na niej obrane ze skorupek jaja na twardo, przykryć następną warstwą i dobrze ucisnąć mięso.
5.W nagrzanym do 180°C piekarniku piec  klops  30 minut, po czym posypać startym serem i piec jeszcze kolejne 30 minut.

Najnowsze komentarze