Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka

Na farsz:

Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • 4 łyżki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka

Na farsz:

Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • 4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1.Filety kurczęce umyć, przekroić w ten sposób, aby uzyskać kieszeń do nadziewania. Mięso posypać przyprawą do kurczaka i odstawić.
2.Borowiki suszone namoczyć w ciepłej wodzie, zagotować  i posiekać. Świeże prawdziwki posiekać.
3.Rozgrzać  2 łyżki oliwy  na patelni, dodać posiekaną szalotkę i przygotowane borowiki, chwilę smażyć, dodać szpinak i znów  chwilę smażyć .
4.Wymieszać  przygotowany szpinak z szalotką, dodać pokruszoną  fetę, zioła i  pozostałą oliwę. Wymieszać farsz.
5.Faszerować piersi kurczęce  przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, obtoczyć  w tartej bułce.
6.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotlety na rumiano z każdej strony, po czym przełożyć na żaroodporny półmisek i wstawić na 10 minut do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze