Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos szczypiorkowy:
  • 5 łyżek śmietany 18-proc.
  • 3 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • do smaku - gotowa przyprawa tzatziki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos szczypiorkowy:
  • 5 łyżek śmietany 18-proc.
  • 3 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • do smaku - gotowa przyprawa tzatziki

Sposób przygotowania:

1.Rozbić  mięso tłuczkiem do mięsa, ułożyć na szerokiej blaszce, posypać  ziołami prowansalskimi, lekko posmarować majonezem. Na mięsie ułożyć  po plasterku cebuli, którą posmarować także majonezem.
2.Obok mięsa ułożyć obrane ziemniaki, przekrojone na połówki i ponacinane co 2 mm.
3.Ziemniaki posypać solą, siekanym koperkiem i gdzie niegdzie rzucić kawałeczek masła.
4.W piekarniku nagrzanym do 180°C piec potrawę 35 minut.
5.Na każdym kawałku mięsa ułożyć plasterek sera i zapiekać jeszcze 10 minut.
6.Przygotować sos mieszając wszystkie składniki. Podawać  zimny sos do gorącej  karkówki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: