Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 6 kromek szerokiego chleba pszennego
  • 4 jajka na twardo
  • 2 średnie białe cebule
  • łyżka ostrej  musztardy(najlepiej AMORA)
  • 8 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka masła i ½ łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 kromek szerokiego chleba pszennego
  • 4 jajka na twardo
  • 2 średnie białe cebule
  • łyżka ostrej  musztardy(najlepiej AMORA)
  • 8 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka masła i ½ łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać bardzo drobno , lekko zrumienić na mieszance masła z oliwą.
2.Ugotowane na twardo jajka posiekać, dodać do cebuli, wraz z musztardą oraz połową startego sera. Dokładnie wymieszać.
3.Pastą jajeczną posmarować kromki chleba, posypać pozostałym żółtym serem.
4.Nagrzać piekarnik do 180 st. C i zapiekać 3 minuty.
Podając posypać siekaną zieloną pietruszką

Najnowsze komentarze