Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Ugotować ryż w bulionie.
2.Pokroić goudę w kostkę, a zieloną pietruszkę po umyciu posiekać.
3.Obciąć wierzchy z listkami kalarepek i cienkie kawałki dna, by mogły „stać” na blasze, wydrążyć środki i miąższ posiekać.
4.Umyte marchewki i seler zetrzeć na tarce. Zmieszać z miąższem kalarepy i posiekaną cebulą.
5.Rozgrzać oliwę na patelni, przełożyć starte i posiekane warzywa, zalać śmietaną kremówką i dusić 5 minut. Dodać ryż, starty ser i posiekaną natkę. Doprawić sokiem z połówki cytryny oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Wymieszać.
6.Napełnić kalarepy farszem i przykryć odciętymi uprzednio wierzchami. Ułożyć na dnie dużego rondla, podlać odrobiną wody, posypać posiekanymi ziołami i dusić 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: