Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 6 kalarepek
  • 25 dag kiełbasy
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki startego na grubej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • cukier i sok z cytryny do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 kalarepek
  • 25 dag kiełbasy
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki startego na grubej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • cukier i sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

1.Kalarepki obrać, pokroić w plasterki, zalać niezbyt dużą ilością  osolonej wrzącej wody, gotować 10 minut, odparować.
2.Na sos dokładnie wymieszać  keczup z chrzanem, żółtkiem i sokiem z cytryny, cukrem, solą  i pieprzem.
3.Kiełbasę  pokroić w  talarki.
4.W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym  układać warstwy kiełbasy i kalarepki, ew. lekko oprószyć  solą i pieprzem, posypać  serem i zalać sosem.
5.Zapiekać  20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: