Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 4 spore kalarepki,
  • 20 dag małych pieczarek,
  • duża marchew,
  • żółta papryka,
  • dymka wraz ze szczypiorem,
  • 2 łyżki masła,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 spore kalarepki,
  • 20 dag małych pieczarek,
  • duża marchew,
  • żółta papryka,
  • dymka wraz ze szczypiorem,
  • 2 łyżki masła,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano do smaku.

Sposób przygotowania:

1. Kalarepki umyć, zalać wrzącą woda i gotować ok.15 minut, osączyć kalarepki, lekko ochłodzić, odciąć wierzchy na ok. 2 cm poniżej wierzchołka, wydrążyć wnętrze łyżeczką deserową lub łyżeczką do wycinania kulek ziemniaczanych, pozostawiając centymetrowe ścianki.
2. Przygotować farsz: rozgrzać masło, dodać posiekane pieczarki, po chwili smażenia dodać startą na tarce jarzynowej marchew, a po dalszej chwili paprykę pokrojoną w kostkę oraz posiekana dymkę. Smażyć wszystko razem 2 minuty doprawiając pieprzem, solą i oregano.
3. Tak przygotowanym farszem nadziewać wydrążone kalarepki, posypać obficie startym serem i w nagrzanym do 180 st. C piekarniku piec co najmniej 5 minut albo do czasu, kiedy ser zupełnie się rozpuści.

Najnowsze komentarze