Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na 2-3 minuty do wrzątku, by trochę zmiękł. Następnie przekładamy go do naczynia żaroodpornego. Robimy sos beszamelowy: topimy w rondelku masło, dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie dolewamy mleko i sok z cytryny oraz dodajemy przyprawy – cały czas nie przestajemy mieszać. Gdy sos zgęstnieje, zdejmujemy go z ognia i wlewamy do kalafiora. Całość przykrywamy plastrami sera. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy posypane natką pietruszki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze