Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mięso umyć, wytrzeć papierowym kuchennym ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem.
2.Rozgrzać patelnię bez tłuszczu, obsmażać kacze piersi ,najpierw skórką do dołu aż się zrumieni, czyli około 10 minut, następnie dodatkowo, po przewróceniu na drugą stronę jeszcze 7-8 minut. Odłożyć  w ciepłe miejsce.
3.Skroić cienko skórkę z pomarańczy, posiekać.
4.Wycisnąć sok pomarańczowy, dodać do pozostałego ze smażenia kaczki wytopionego tłuszczu, wlać likier pomarańczowy, zagotować.
5.Rokpol pokruszyć widelcem i wymieszać ze śmietaną, dodać do sosu, gotować mieszając, aż sos uzyska kremową  konsystencję. Doprawić solą i pieprzem oraz skórką pomarańczową.
6.Pokroić kacze piersi w plastry, podawać polane sosem i ew. przybrane plasterkami pomarańczy.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: