Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do posmarowania naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ugotować ziemniaki i marchew skórce, odcedzić, ostudzić ,obrać i pokroić w plasterki.
2.Ugotować podzielone na różyczki brokuły, odcedzić ,ostudzić.
3.Ugotować według przepisu makaron, odcedzić.
4.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, polać  ją  keczupem , na nim  ułożyć warstwę brokułów, posypać  przeciśniętym przez praskę  czosnkiem, pieprzem i solą, następnie marchew i ziemniaki, posypać lekko solą  i pieprzem oraz pozostałym  przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
5.Wymieszać śmietanę lub jogurt z mąką, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Zalać mieszaniną zapiekankę, wierzch posypać  obficie startym serem.
6.Piekarnik nagrzać  do temperatury 200 °C i zapiekać  20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Cheddar

Najnowsze komentarze