Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • opakowanie mrożonej zupy jarzynowej,
  • łyżka masła,
  • 4 szklanki bulionu z kostki lub wywaru z mięsa,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku lub rzeżuchy,
  • pół szklanki śmietanki 12% lub jeśli ktoś lubi „solidne" zupy – gęstej śmietany 30%,
  • 4 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie mrożonej zupy jarzynowej,
  • łyżka masła,
  • 4 szklanki bulionu z kostki lub wywaru z mięsa,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku lub rzeżuchy,
  • pół szklanki śmietanki 12% lub jeśli ktoś lubi „solidne" zupy – gęstej śmietany 30%,
  • 4 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • sól.

Sposób przygotowania:

W garnku rozpuścić masło, wrzucić jarzyny, poddusić; można je nawet lekko zrumienić. Wlać bulion lub wywar, gotować około 20 min. Posolić, doprawić śmietanką lub śmietaną. Zupę podawać posypaną zieleniną i gęsto startym serem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: