Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umyć szparagi odciąć  twarde końcówki   i obrać w połowie długości. Ugotować na parze do miękkości.
2.Listki bazylii po umyciu i osączeniu zmiksować z posiekanym czosnkiem oraz 1/3 szklanki oliwy. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3.Wbić jajka do miseczki. Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i wlać jajka. Smażyć chwilę  mieszając tak, by jajka tylko lekko się ścięły. Dodać łososia pokrojonego w paski. Doprawić całość do smaku solą  i świeżo zmielonym pieprzem.
4.Na dwóch talerzach rozłożyć po cztery szparagi, polać je jajecznicą. Na wierzch wylać sos pesto i posypać startym parmezanem. Podawać bardzo gorące.

Najnowsze komentarze