Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Szpinak opłukać, obgotować, osączyć i posiekać, dodać masło i gałkę muszkatołową oraz szczyptę soli. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania.
2.Pokrojone w plasterki jajka ułożyć na szpinaku.
3.Przygotować sos: rozpuścić masło, dodać mąkę, kiedy spieni się i zbieleje dolać mleko energicznie mieszając i gotować chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Dodać sól i pieprz oraz tarty ser, wymieszać sos polać wierzch zapiekanki .Posypać startym serem.
4.W nagrzanym piekarniku zapiekać do momentu, kiedy ser się zacznie rumienić.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: