Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Jaja nadziane

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! śmietankowe
  • 4 czarne oliwki
  • 10 dag piersi z kurczaka
  • 2 owoce kaparów w occie winnym
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • miąższ z dwóch pomidorów
  • sól
  • pieprz kolorowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! śmietankowe
  • 4 czarne oliwki
  • 10 dag piersi z kurczaka
  • 2 owoce kaparów w occie winnym
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • miąższ z dwóch pomidorów
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuszczamy masło. Filet z kurczaka kroimy na cienkie paski. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Smażymy na maśle aż się przyrumieni. Dodajemy 3 serki śmietankowe. Dokładnie rozdrabniamy widelcem ciągle mieszając aż się dobrze rozpuści. Z dwóch pomidorów wydrążamy miąższ. Dodajemy do zawartości rondelka. Kapary, oliwi i natkę pietruszki drobno kroimy. Wrzucamy do sosu, mieszamy. Gotujemy razem jeszcze około 5-10 minut. Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Żółtka dodajemy do naszego przestudzonego sosu. Widelcem dokładnie mieszamy by żółtka się dobrze połączyły z nim. Połówki jajek oprószamy kolorowym pieprzem. Nakładamy do każdej połówki porcje farszu i układamy na talerz. Ozdabiamy wg. własnego uznania.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: