Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Jagnięcina z fetą i innymi dodatkami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 80 dag jagnięciny z łopatki lub udźca,
  • ząbek czosnku,
  • cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżka mąki,
  • szklanka bulionu,
  • 6 ziemniaków,
  • sól, pieprz,
  • 4 duże, jędrne pomidory,
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • puszka konserwowej  białej fasoli,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka suszonego lub łyżka świeżego, posiekanego tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 80 dag jagnięciny z łopatki lub udźca,
  • ząbek czosnku,
  • cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżka mąki,
  • szklanka bulionu,
  • 6 ziemniaków,
  • sól, pieprz,
  • 4 duże, jędrne pomidory,
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • puszka konserwowej  białej fasoli,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka suszonego lub łyżka świeżego, posiekanego tymianku

Sposób przygotowania:

Pokroić mięso w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W dużym naczyniu do pieczenia rozgrzać olej, obsmażyć  kostki mięsa, dodać  czosnek i cebulę, chwilę podsmażać, oprószyć mąką i jeszcze chwilę smażyć .Wlać  szklankę  bulionu i pod przykryciem dusić  potrawę ok.40 - 45 minut. Obrane ziemniaki pokroić w dużą kostkę i obgotować we wrzącej wodzie przez 5 minut. Pomidory sparzyć  wrzątkiem i  obrać  ze skórki, pokroić na ćwiartki. Ziemniaki i pomidory oraz koncentrat dodać do mięsa, doprawić  potrawę solą, pieprzem i tymiankiem. Nagrzać piekarnik do 220 st C i piec potrawę  pod przykryciem  45 minut. Odcedzić fasolę z zalewy i dodać  do potrawy. Piec dalsze 10 minut. Ser feta pokroić   w kostkę  i dodać do gotowej już potrawy . Wstawić do piekarnika na 5  minut. Fasole odsączyć z zalewy i dodac  po 45 minutach.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: