Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do panierowania kotletów:
  • pól szklanki tartej bułki.

Do smażenia:
  • pół szklanki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania kotletów:
  • pól szklanki tartej bułki.

Do smażenia:
  • pół szklanki oliwy

Sposób przygotowania:

Kaszę zalać 4 szklankami  wrzącej wody, dodać pokruszoną kostkę bulionową. Ugotować kaszę. Gdy niemal wchłonie płyn resztę odparować zdejmując pokrywkę. Dodać pokrojony na kawałki topiony ser, dokładnie wymieszać i ostudzić. Cebulę posiekać,paprykę, z której najpierw usunąć gniazda nasienne ,pokroić w drobną kostkę. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę, dodać papryki, chwilę jeszcze smażyć. Dodać do kaszy wraz z jajkiem, mąką, bułką  tartą oraz pieprzem, solą, szczyptą mielonej papryki. Masę dokładnie wyrobić. Gdyby  była zbyt rzadka - dosypać jeszcze nieco tartej bułki. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie na złoto z obu stron.

Najnowsze komentarze