Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Umytym i osaczonym z wody jabłkom obciąć wierzchy od strony ogonka i odłożyć. Wydrążyć delikatnie połowę miąższu i też odłożyć. Wnętrza jabłek skropić sokiem cytrynowym by nie czerniały. Miąższ pokroić drobno i też pokropić sokiem cytrynowym. Sery drobno pokruszyć i pokroić. Wymieszać z jabłkiem. Jajka rozbełtać ze śmietana i mlekiem.

Połączyć z masą serową, doprawić gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Wyrobić na gładka masę. Farszem serowym napełnić jabłka. Przykryć odciętymi kapeluszami. Z wierzchu posmarować syropem zrobionym z łyżki cukru i wody. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i ułożyć w nim jabłka. Piec w temperaturze 180 st. C przez kwadrans. Podawać po krótkim podstudzeniu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: