Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 8 jabłek (najlepiej szara reneta)
  • 15 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer topiony SortettSer topiony SortettSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego!
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 jabłek (najlepiej szara reneta)
  • 15 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer topiony SortettSer topiony SortettSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego!
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyć jabłka, osączyć i ściąć im wierzchy. Usunąć gniazda nasienne a miąższ wydrążyć i drobno posiekać razem z wierzchami. Skropić sokiem z cytryny wnętrze jabłek, by nie czerniały. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
2.Natkę po umyciu i osączeniu drobno posiekać ale odłożyć kilka listków.
3.Cebulę po obraniu posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z wołowiną, dodać miąższ z jabłek, jajko, śmietanę, natkę oraz majeranek. Wymieszać dokładnie jeszcze raz. Doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli farsz tego wymaga. Na koniec pokroić ser w drobną kostkę i dodać do farszu.
4.Napełnić farszem jabłka.
5.Rozgrzać piekarnik do 200 st.C i piec jabłka pół godziny. Podając przybrać listkami pietruszki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: