Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku i delikatnie rozbić tworząc owalne kotlety. Posypać solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną ziół.
2.Na każdym położyć po pół plastra amsterdamera i zwinąć mięso w rulon. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Podsmażyć ze wszystkich stron na oleju.
3.Przełożyć do brytfanny. Posypać startym parmezanem i resztą ziół.
4.Rozgrzać piekarnik do 190 st. C i piec pod pokrywką 20 minut.

Najnowsze komentarze