Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 kotlety z indyczej piersi
  • 2 kulki mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 16 zielonych oliwek bez pestek
  • 4 mięsiste pomidory
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu pesto
  • 8 listków bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 kotlety z indyczej piersi
  • 2 kulki mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 16 zielonych oliwek bez pestek
  • 4 mięsiste pomidory
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu pesto
  • 8 listków bazylii

Sposób przygotowania:

1.Kotlety umyć, osuszyć, uformować tłuczkiem do mięsa, oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć na oliwie z każdej strony po 2 minuty, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posmarować kotlety  sosem pesto.
2.Pomidory pokroić   w plasterki, kulki mozzarelli także.
3.Na kotletach ułożyć pokrojone pomidory i mozzarellę, na wierzchu ułożyć pokrojone oliwki.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i zapiekać  kotlety 10 minut. Przed podaniem posypać  porwanymi na kawałki listkami bazylii.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: