Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN


Do  naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła
  • 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do  naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła
  • 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Ugotować ryż z 3 szklankami wody i odrobiną soli.
2.Pół łyżki masła rozgrzać na patelni, dodać posiekaną drobno cebulę, podsmażyć. Dodać mielone mięso, sól  i koncentrat pomidorowy i po dokładnym wymieszaniu chwilę podsmażyć
3.Jabłko zetrzeć na tarce, wymieszać z mielonym mięsem
4.Naczynie żaroodporne posmarować masłem i wysypać tartą bułką, przełożyć połowę ryżu, na nim ułożyć warstwę mięsa, znów ryż. Wygładzić wierzch, posypać startym serem, poukładać małe kawałeczki pozostałego masła.
5.W nagrzanym do 180 st. C piekarniku zapiekać ok. 35 minut. Wierzch powinien się ozłocić. Podawać na gorąco..

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: