Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gulaszowa z serem

Dodany , autor nina_s

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 kg wołowiny
  • 1 litr bulionu
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 2 spore papryki czerwone
  • 4 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawa do zupy
  • sól, kminek, chili, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • natka pietruszki
  • ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego! starty w łezkę

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg wołowiny
  • 1 litr bulionu
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 2 spore papryki czerwone
  • 4 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawa do zupy
  • sól, kminek, chili, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • natka pietruszki
  • ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego! starty w łezkę

Sposób przygotowania:

Obierz cebulą i czosnek,pokrój cebulę w grubszą kostkę, czosnak w drobniutką. Do wysokiego garnka z grubym dnem wlej olej, dodaj masło - wstaw na ogień. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso pokrojone w gruba kostkę, przezmaż z wszystkich stron razem z cebulą, dodaj czosnek i paprykę, przesmaż jeszcze chwilkę (uważaj, by nie przypalić,bo te ostatnie składniki przypalone gorzknieją i zepsują smak potrawy!) .Zalej mięso bulionem, dopraw solą kminkiem, pieprzem czarnym i ziołowym, odrobiną chili.

Kiedy nasz "kociołek " się zagotuje zmniejsz ogień i duś mięso na bardzo małym, aż zmięknie. Oczyść i obierz paprykę, pokrój ją w kostkę lub paski. Dodaj ją do zupy, gdy mięso będzie miękkie i potrzymaj na ogniu jeszcze 5-10 minut, by papryka straciła surowość, ale nie zmiekła za bardzo. jeśli lubisz bardzo gęste zupy możesz zaprawić ją zasmażką lub mąką. Dopraw ulubioną przez ciebie przyprawą do zupy, jeśli to konieczne , dodaj posiekana natkę pietruszki po czym zestaw z ognia. Podawaj w miseczkach posypaną startym serem z dodatkiem pieczywa, najlepiej świeżego, wiejskiego z mąki z pełnego przemiału.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: