Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Szczaw po umyciu i osączeniu zblanszować przelewając wrzątkiem. Dokładnie posiekać. Szalotkę posiekać i wraz z podgrzybkami udusić na maśle. Dodać szczaw, posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Przełożyć grzyby ze szczawiem. Posypać dość grubo startym parmezanem i zapiekać w temperaturze 180 st. C aż wierzch będzie rumiany.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: