Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Grzybowy suflet

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • Ok.30 dag leśnych grzybów mieszanych,
  • ok.20 dag świeżego szpinaku,
  • 12 połówek suszonych pomidorów,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół szklanki mleka,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól, pieprz,
  • 5 jaj,
  • szklanka startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • szczypta startej gałki muszkatołowej,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżeczka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Ok.30 dag leśnych grzybów mieszanych,
  • ok.20 dag świeżego szpinaku,
  • 12 połówek suszonych pomidorów,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół szklanki mleka,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól, pieprz,
  • 5 jaj,
  • szklanka startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • szczypta startej gałki muszkatołowej,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

1.Posiekać grzyby, suszone pomidory, cebulę oraz liście szpinaku.

2.Rozgrzać olej, dodać  przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie posiekane składniki, chwilę smażyć, dodać sól i pieprz. Odstawić do ostudzenia.

3. Formę do sufletu posmarować masłem i  wysypać  połową startego parmezanu. 

4.Ubić  mikserem żółtka z mąką i mlekiem.  Doprawić  solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi grzybami, pomidorami i szpinakiem. Wymieszać  z ubitą  na sztywno pianą oraz pozostałym parmezanem i gałką muszkatołową .

5.Przełożyć masę do foremki, piec  w nagrzanym do 180 st C piekarniku około 25 minut. Kiedy wierzch jest ładnie rumiany suflet jest gotowy. Od razu podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: