Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do wysmarowania naczynia do zapiekania:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do wysmarowania naczynia do zapiekania:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Obrane i pokrojone w plastry ziemniaki obgotować 10 minut we wrzącej wodzie, odcedzić.
2.Grzyby lub pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę.
3.Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce masła, dodać grzyby i podsmażyć.
4.W posmarowanym  masłem naczyniu żaroodpornym  ułożyć warstwę ziemniaków, na nich podsmażone grzyby, topione serki pokrojone w plasterki i znów ziemniaki.
5.Mleko wymieszać dokładnie z jajami i przyprawami, zalać tą mieszanką zapiekankę. Na wierzchu zapiekanki poukładać  kawałki pozostałego  masła(1 łyżka).W piekarniku nagrzanym do 160°C zapiekać około 30 minut.

Najnowsze komentarze