Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Z pieczywa odciąć skórkę i rozwałkować je jak najcieniej. Posmarować masłem i wyłożyć dno formy żaroodpornej. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec chwilę, aż się lekko przyrumieni.
2.Podsmażyć na maśle na patelni pieczarki a po chwili dodać szpinak (po uprzednim rozmrożeniu).
3.Po wystudzeniu grzybów i szpinaku wbić żółtko (białko odłożyć na pianę), dodać pokrojoną goudę, doprawić startą gałką, świeżo zmielonym pieprzem i solą do smaku.
4.Ubić pianę z białka ze szczyptą soli.  Dodać do masy grzybowo-szpinakowej  i ułożyć wszystko w formie z podsmażonym chlebem. Posypać z wierzchu startym parmezanem i zapiekać w 180 st. C przez 10 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda
Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: