Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bułkę ukośnie pokroić na kromki, posmarować masłem.
2.Wątróbkę oczyścić, pokroić w cienkie plastry.
3.Słoninę także pokroić w cienkie plastry.
4.Cebulę obrać i pokroić w plastry.
5.Włożyć słoninę do rondelka. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, włożyć wątróbkę i cebulę, skropić ciepłą wodą. Smażyć, mieszając, 15 min.
6.Ostudzić, posiekać na jednolitą masę, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
7.Ułożyć masę grubą warstwą na kromkach bułki, posypać startym serem.
8.Zapiekać 10 min. w temp. 180°C. Przed podaniem posypać natką.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Pecorino

Najnowsze komentarze