Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pokroić mozzarellę na takiej samej grubości plasterki jak plasterki chleba.
2.Przygotować szpadki do szaszłyków: na każdy szaszłyk należy złożyć razem po 3 szpadki.
3.Na szpadki nabijać chleb i mozzarellę tak, jak składniki szaszłyków.
4.Ułożyc na blaszce szaszłyki w ten sposób, aby oba końce szpadek były oparte na brzegach a szaszłyk nie dotykał dna blaszki.
5.W nagrzanym do temperatury 200 st C piekarniku zapiekać chlebowo-serowe szaszłyki około 15 minut.
6.Przygotować sos: filety anchois osączyć, opłukać dokładnie z oliwy i wytrzeć papierowym kuchennym ręcznikiem.
7.Wraz z masłem gotować fileciki anchois w garnuszku, aż się rozgotują na sos.
8.Rozłożone na talerzach grzanki polać sosem i podawać.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: