Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 długa bagietka lub 2 bułki paryskie
  • masło miękkie lub margaryna do smarowania pieczywa
  • kilka pieczarek
  • żółty ser w plastrachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • pomidor
  • oregano, sól
  • ew. cienkie parowki lub inna wędlina wg uznania i zapasów w lodówce.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 długa bagietka lub 2 bułki paryskie
  • masło miękkie lub margaryna do smarowania pieczywa
  • kilka pieczarek
  • żółty ser w plastrachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • pomidor
  • oregano, sól
  • ew. cienkie parowki lub inna wędlina wg uznania i zapasów w lodówce.

Sposób przygotowania:

Bagietkę pokroić na małe kromki (plastry), cieniutko posmarować masłem.Pieczarki pokroić w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na kromkach pieczywa. Delikatnie je posolić. Teraz możemy położyć parówki pokrojone wzdłuż na plastry i na jdługość grzanek,czy inną wędlinę w plastrach. Niezależnie czy dajemy wędlinę czy nie na wierzch nałożyć po plasterku sera,tak aby pokrył całą grzankę.

Na wierzch każdej kładziemy po plasterku (lub niecałym) pomidora i posypujemy oregano. Wstawiamy do nagrzanego wcześniej do 160 stopni piekarnika i zapiekamy ok.10 minut aż ser nam się ładnie zacznie topić i przypiekać. Najlepiej smakują na gorąco.Jak ktoś lubi może sobie polać sosem czosnkowym lub innym. Ale bez sosu są pyszne i czuć nasze oregano.Smacznego.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: