Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do posmarowania formy:
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania formy:
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Ugotować w osolonej wodzie kaszę w woreczkach, odsączyć.
2.Zagotować 3 litry wody i wsypać zamrożony groszek. Gotować 5 minut, odcedzić.
3.Pomidory obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
4.Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć.
5.Ser podzielić na połowy: jedną zetrzeć na drobnej tarce, drugą na jarzynowej.
6.Żaroodporną formę posmarować olejem, ułożyć w niej połowę  kaszy, na niej zeszkloną cebulę i pieczarki oraz starty grubo ser, posypać pieprzem i solą, na wierzch znów kaszę.
7.Na wierzchu poukładać plastry pomidorów i posypać  startym drobno serem.
8.Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st.C i zapiekać w nim potrawę 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: