Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 
  • łyżka masła

Do przybrania: 
  • dowolne zielone ziółko, najlepszy jednak jest rozmaryn

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 
  • łyżka masła

Do przybrania: 
  • dowolne zielone ziółko, najlepszy jednak jest rozmaryn

Sposób przygotowania:

1.Kaszę zalać  4 szklankami wody, posolić   i gotować ,aż woda całkowicie wyparuje.
2.Pokrojony w kostkę  boczek usmażyć na patelni na chrupko.
3.Twaróg rozdrobnić przy pomocy widelca.
4.W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę kaszy, na niej rozdrobniony twaróg i skwarki z boczku, następnie wyłożyć  drugą warstwę kaszy, polać  tłuszczem wytopionym z boczku.
5.Wierzch zapiekanki polać śmietaną i posypać  startym serem.
6.Rozgrzać  piekarnik do temperatury 160°C i  zapiekać około 50 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: