Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • pęczek rukoli,
  • 4 twarde gruszki,
  • cytryna,
  • śmietana,
  • 30 dag sera Cambozzola lub inny z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • kieliszek białego wytrawnego wina,
  • gałka muszkatołowa,
  • orzechy włoskie,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pęczek rukoli,
  • 4 twarde gruszki,
  • cytryna,
  • śmietana,
  • 30 dag sera Cambozzola lub inny z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • kieliszek białego wytrawnego wina,
  • gałka muszkatołowa,
  • orzechy włoskie,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Obrane gruszki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Pokropić sokiem z cytryny.
2. Umyć ukolę i osączyć z wody.
3. W garnku podgrzać śmietanę i dodać pokruszony ser. Wlać wino, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem stale mieszając. Grzać, aż sos zgęstnieje.
4. Na półmisku rozłożyć ukolę, na niej plastry gruszki, polać ciepłym jeszcze sosem, posypać pokruszonymi i wcześniej podpieczonymi orzechami. Podawać.

Najnowsze komentarze