Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • szklanka pokrojonej w kostkę  kiełbasy,
  • 2 szalotki,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 szklanki  łuskanego grochu,
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki,
  • szklanka ryżu,
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka pokrojonej w kostkę  kiełbasy,
  • 2 szalotki,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 szklanki  łuskanego grochu,
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki,
  • szklanka ryżu,
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,

Sposób przygotowania:

1.Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojone w piórka szalotki i zeszklić je, dodać kiełbasę i chwilę smażyć.
2.Do kiełbasy dodać pozostałe masło i szklankę bulionu,  wsypać  groch i zagotować, dodać ryż oraz kolejną szklankę bulionu. Gotować  na małym ogniu pod przykryciem.
3.Gdy płyn zostanie wchłonięty dodać pozostały bulion i dalej dusić ,  ale  na niezbyt dużym ogniu, aby groch pozostał w całości ale wraz z ryżem stał się miękki. Powinno to trwać mniej więcej godzinę i 20 minut.
4.Do gotowej potrawy dodać starty ser, wymieszać. Podawać gorące.

Najnowsze komentarze