Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Grillowana pierś z kurczaka, faszerowana serem topionym i suszonymi na słońcu pomidorami

Dodany , autor a_siucha

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 trójkąciki sera Hochland biało czerwonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! (2 trójkąty śmietankowego, 2 z pomidorami)
  • 4 pomidory suszone na słońcu
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 trójkąciki sera Hochland biało czerwonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! (2 trójkąty śmietankowego, 2 z pomidorami)
  • 4 pomidory suszone na słońcu
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Pomidory suszone na słońcu kroimy na małe kawałki i rozgniatamy widelcem z serami topionymi.
Myjemy piersi z kurczaka, robimy nożem kieszonkę i faszerujemy je pastą serowo-pomidorową.
Spinamy dziurę wykałaczkami, żeby farsz nie wypłynął podczas grillowania.
Solimy i pieprzymy kurczaka.
Na patelni do grillowania rozgrzewamy oliwę, po czym układamy piersi z kurczaka i smażymy około 25 minut z każdej strony.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną sałatą.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: