Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 paczka szpinaku
    #1 opakowanie Hochland Piato z pomidorami i bazylią w kostkach
  • 150g śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • Paczka ciasta francuskiego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 paczka szpinaku
    #1 opakowanie Hochland Piato z pomidorami i bazylią w kostkach
  • 150g śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • Paczka ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Szpinak umyj i wrzuć do małego garnka, z odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu, tak aby się nie przypalił. Dodaj śmietanę i wyciśnięty czosnek, doprawiając jednocześnie solą i pieprzem.
W międzyczasie rozłóż ciasto francuskie na blacie i pokrój w długie pasy. Na tak przygotowane ciasto nałóż szpinak i dodaj kilka kostek sera Piato. Zawiń całość w szczelny rulon i, na wcześniej pokropionej olejem blaszce, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Zapiekaj do czasu, kiedy ciasto lekko się zarumieni. Gotowe danie wyciągnij i pokrój w paski. Teraz już zostaje jedynie przełożyć przekąskę na talerz i cieszyć się smakiem.

Znakomita przekąska na każdą okazję. Przygotuj ją i patrz jak z talerza znikają kolejne kawałki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze